15logo.gif (5581 bytes)
Deel I: Wim van Meer over de eerste 10 jaar…

Samen met 2 vrienden, Addy Kapitein en Igor Rasenberg sprak ik af om 's maandagsavonds naar karate te gaan kijken. De maandag daarop stonden we reeds fanatiek mee te trainen o.l.v. Dhr. Dick Brugman 2e Dan en zijn assistent Bert Pijpers. Er werd toen getraind in de dojo aan de Ruitersvaartseweg op maandag en later op donderdag in het Akcent. Bert Pijpers besloot zijn eigen dojo te starten in Teteringen. We trainden in die tijd ook in de Honbu-dojo in Made o.l.v. Dick Brugman en Theo Kooiman.. Maar doordat de heer Brugman bijna nooit aanwezig was leidde Theo de meeste lessen. Toen op een bewuste avond Addy een dwaling kreeg en onder de warming up tot ieders verbazing ineens mededeelde dat hij in Teteringen ging trainen. Ik heb toen nog een aantal weken doorgetraind en heb toen ook de overstap naar Teteringen gemaakt. Na een jaar in Teteringen werd ik gevraagd of ik assistent wilde worden. (Ja, dus).

Een aantal jaren later(ik was toen 1e kyu) benaderde het bestuur van de karatevereniging Terheijden Bert Pijpers of hij les wilde geven in Terheijden. Bert stemde hier in toe en vroeg aan mij of ik wilde helpen hier een groep op te bouwen. Dit gebeurde dan ook en spoedig stonden er + 25 mensen te trainen. Op een gegeven moment vond Bert de verantwoording over 2 scholen te groot worden en wilde terug naar alleen Teteringen. Mede omdat ik vond dat ik de mensen in Terheijden niet in de kou kon laten staan en er reeds een goede sfeer heerste ben ik doorgegaan met lesgeven.

Samen met Peter de Kroon, Mari Kuijs en Toine Vermunt hebben we de vereniging opgebouwd tot wat het nu is. In die tien jaar zijn veel mensen gekomen en gegaan, maar iedereen heeft altijd plezier aan het karate beleefd. Bij deze wil ik iedereen feliciteren met het 10 jarig bestaan van ONZE vereniging. Het huidige bestuur, mijn fanatieke assistenten en de enthousiaste leerlingen en verder iedereen die voor deze prettige 10 jaar gezorgd hebben.
wim.gif (10313 bytes)
Jullie sensei Wim van Meer.

< klik hier om deel II direct te lezen >