15logo.gif (5581 bytes)
Johan van Kuijk en Margret Keijzer

In verband met het tien jarig bestaan van de karatevereniging Terheijden is ons, als oud -voorzitter en - secretaris gevraagd onze herinneringen aan "hoe het allemaal begon" in een stukje vast te leggen.

In het najaar van 1984 kwamen Mari Kuijs en Toin Vermunt, twee leden van de toenmalige afdeling karate van S.V.T. Terheijden naar ondergetekenden, eveneens trouwe leden van diezelfde afdeling karate, om hun plannen te ontvouwen voor de oprichting van een zelfstandige vereniging, in de hoop daarmee de bestaande problemen op te lossen.

De reden van dit bezoek aan juist ondergetekenden was dat zowel de voorzitter, als de secretaris en penningmeester van de nieuwe vereniging de leeftijd van minimaal 21 jaar moesten hebben bereikt - onze initiatiefnemers hadden dat niet. "Maar", zo zeiden Mari en Toin, " jullie hoeven alleen maar bij de notaris je handtekening te zetten, de rest doen wij!".

De handtekeningen werden gezet, de nota van de notaris betaald en onze Karate Vereniging Terheijden was geboren, met 14 senior-leden, een paar tientjes en wat losse centen in kas. Thuishaven werd 't Akcent van huize 't Gruijtveld. In de vijf jaar die volgden zijn contacten gelegd met o.a. K.B.N., N.K.B., West Coast Shotokan Karate ASSN., diverse andere verenigingen en niet te vergeten de heer B. van Gils, die ons altijd met raad en daad terzijde heeft gestaan.

Dat het voor ons niet bleef bij een simpele handtekening moge duidelijk zijn, maar we hebben met veel plezier de periode van vijf jaar vol gemaakt.

Johan van Kuijk en Margret Keijzer,

voorzitter '85/'89

penningm./secretaris