15logo.gif (5581 bytes)
Frans Vermonden aan het woord… (Secretaris).

Voor mij een zeer bewogen tijd met zeer veel goede indrukken.
Frans Vermonden in actie, Uchi-uke.

In 1991 werd er begonnen met een nieuwe groep bij de vereniging nl. de Veteranen groep. Ik was net iets nieuws aan het zoeken na een lange periode van herstel, toen ik dit bericht las in Rond om de Toren. Dat is iets voor mij dacht ik en heb me laten inschrijven bij de vereniging. Van de toenmalige groep zijn er nog maar twee leden over nl. Diny Hoevenaar en ik.

Na ongeveer een jaar kwam het bestuur naar me toe met de vraag of ik deze groep in het bestuur wilde vertegenwoordigen. Mijn ja toen heeft er voor gezorgd dat ik me nog meer betrokken voelde bij de vereniging. Nu na 8 jaar ben ik nog steeds bestuurslid en heb het secretariaat bij me + nog veel meer andere dingen.

a ± 4 jaar ben ik bij de jeugd gaan assisteren. Dit kwam omdat mijn dochter ook bij karate kwam en ik haar moest brengen. Ik heb toen aan Wim gevraagd of het mogelijk was om te helpen en zie, ik doe het nog steeds. Van alleen de jeugd ben ik na een tijdje ook bij de senioren gaan helpen. De laatste tijd ben ik ook de jeugd gaan coachen bij wedstrijden, hier leer jezelf ook gigantisch veel van.

De laatste tijd behoor ik bij de assistenten en dat is voor mij toch wel een hele eer. Sensei, bedankt hiervoor.

Eerst waren 2 andere leden bezig met ons clubblad, maar een paar jaar geleden heb ik dit van hun overgenomen. Als ik toen had geweten wat dit precies inhield had ik me misschien wel bedacht.

Wat een werk en tijd kost dit. Maar ik moet wel zeggen dat het heel leuk is om te doen, alles verzamelen, verwerken, uitprinten, plakken laten kopiėren, boekje in elkaar zetten enz. Als er iemand is die zich geroepen voelt om mee te helpen, graag.

Wat is er voor mij nog meer belangrijk bij onze vereniging?

De gezelligheid, het veel voor elkaar overhebben, het accepteren van elkaar zoals iemand is.

Maar het allerbelangrijkste voor mij is wel het kunnen overwinnen van mijn gezondheidsproblemen en het bijna halen van mijn zwarte band. (Dit komt nog.) Want dit had ik echt niet verwacht in het begin. En dit alles bij Karate Vereniging Terheijden. Wat een vereniging!

Sensei Wim en alle assistenten van toen en nu, bedankt hiervoor.

Karate groeten van Frans Vermonden