15logo.gif (5581 bytes)
Bert Pijpers, de eerste assistent…

Ook mij is gevraagd een stukje te schrijven over de karatevereniging Terheijden. Toen ik hierover aan het denken was, kwam het eerste in mij op: 's maandagsavonds op mijn brommertje door de Teteringse bossen naar de dojo in Terheijden. Van 20.30 tot 22.30 uur trainen, daarna nog even kletsen aan de bar bij de voetbalclub, en daarna om + 23.30 weer naar huis. Waarna ik 's ochtends om 04.30 uur de krant ging rondbrengen. Mijn leraar Dick Brugman had mij gevraagd om hem te helpen bij het lesgeven in Terheijden. Bert in jongere dagen

Ikzelf trainde toen in Made bij Dick Brugman. Na een tijdje startte ik met de karateschool in Teteringen en begon dus voor mezelf. Toen ben ik gestopt in Terheijden.

Na weer een aantal jaren belde Ger de Peijper mij, met het verzoek eens te komen praten. Dus ik weer op mijn brommer (nog steeds dezelfde) richting Terheijden. Er werd me gevraagd om les te geven in Terheijden omdat er geen trainer meer was.

Na overleg met het bestuur en de toenmalige assistenten van Teteringen, zijn wij toen in Terheijden les gaan geven. Wim van Meer behaalde zijn zwarte band bij Shotokan karate-do Teteringen, en gaf te kennen dat hij graag naar de karatevereniging Terheijden wilde overstappen. En hiermee is dit stukje geschiedenis verteld. Regelmatig komen de beide scholen elkaar tegen, en ik vind dat er nog steeds een speciale band is. Ik hoop dat dit contact zo blijft, en dat we op elkaar kunnen blijven rekenen. Rest mij om als vertegenwoordiger van Shotokan karate-do Teteringen jullie nog veel sportieve en gezellige jaren toe te wensen.

Groetjes Bert Pijpers.

P.s. Voor ge´nteresseerden: mijn brommer is niet meer!