Veilig opstarten trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat vanaf 29 april jongstleden het weer mogelijk is om buiten te trainen voor de jeugd. Zie hier de link naar het betreffende bericht: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Wel is het zo dat er een scheiding gemaakt wordt (door de overheid) tussen jeugd t/m 12 jaar en jeugd vanaf 13 jaar t/m 18 jaar. Voor de groep t/m 12 jaar geldt dat de leerlingen onderling geen afstand hoeven te houden. Dat geldt wel voor de groep vanaf 13 t/m 18 jaar. Deze 2 groepen mogen dan ook helaas niet samen trainen.

Wij willen onze jeugdleden t/m 12 jaar graag weer de gelegenheid bieden om te trainen en wel vanaf woensdag 6 mei. De training start om 19 uur op het buitenterrein van de Cour. We vragen ouders (conform de maatregelen en instructies vanuit de overheid) om hun kinderen enkel af te zetten en niet te blijven tijdens de training. De training wordt verzorgd door 2 trainers en er is een ‘Corona-coördinator’ aanwezig in de persoon van Jan Vervoort.

Er is geen gelegenheid om om te kleden of te douchen. Kom dus in je karate pak.

Wij volgens als vereniging uiteraard de geldende richtlijnen van de overheid alsmede het sportprotocol van NOC NSF. U kunt het protocol hier downloaden: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v2.pdf .

Een aantal van de maatregelen die worden genoemd in het protocol:

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact
 • wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, ga dan direct naar huis
 • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar)
 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet
 • was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
 • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie
 • douche thuis en niet op de sportlocatie
 • vermijd het aanraken van je gezicht
 • schud geen handen
 • kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

We hebben als vereniging, zoals genoemd, besloten eerst te starten met het trainen van de jeugd t/m 12 jaar. We nemen hierin het zekere voor het onzekere en zullen op een later tijdstip u nader informeren over het opstarten van de overige trainingen als dit veilig en verantwoord mogelijk is.

Blijf gezond. Stay Safe!

Het bestuur van Karate Vereniging Terheijden